Германският футболен съюз (DFB) е порицал Марио Баслер заради залозите му на футболни мачове. В момента бившият национал е треньор на четвъртодивизионния Айнтрахт (Трир) и преди няколко седмици е направил залог на мач от купата на страната, загубен от тима му с 0:3 от Кьолн.

На днешната си пресконференция президентът на DFB Тео Цванцигер призна, че един от треньорите в страната е бил разписан от футболните власти в страната заради залозите си. Призован от журналистите да назове конкретно име, Цванцигер призна, че това е Баслер.

“Преди две седмици привикахме Марио Баслер и го разпитахме по случая, тъй като поведението му е съмнително. Това показва, че ние държим под око случващото се във футбола страната, въпреки че в повечето случаи не го правим публично”, заяви босът на DFB.

Цванцигер призна, че настоящият тотоскандал се различава значително от случая “Хойцер” през 2005 г.: “Нещата са съвсем различни. Тогава случаят бе в Германия, а сега е в голяма част от Европа. А и сега имаме някои факти, които тогава нямахме.”/БЛИЦ