Димитър Бербатов няма отбор повече от половин година, а едно от авторитетните германски издания 90min.com го определи като идеален вариант за представящия се под очакванията този сезон Шалке 04.

Според футболната медия „миньорите“ от Гелзенкирхен трябва възможно най-скоро да се подсилят в атака. За тази цел от изданието са посочили шестима нападатели, които „кралскосините“ биха могли да привлекат и сред тях е това на Бербатов.

"Може би най-голямото име, което е свободно в момента и може да подсили Шалке на мига е това на Димитър Бербатов. Нападателят направи истински фурор с елегантния си стил на игра в отбори като Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Байер (Леверкузен). Сега вече е на 37 години и е в залеза на кариерата си. Още пвоече, че не е играл футбол от началото на март, когато за последно носи екипа на отбор от Индия. Но със сигурност още е гладен за голове", пише изданието за българина.

Другите предложени варианти са Ласина Траоре, спряган през лятото дори за Левски и ЦСКА, Габриел Агбонлахор, Емануел Еменике, Роби Кийн и Джузепе Роси, всичките свободни агенти.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК