Българският нападател Валери Божинов е започнал преговори с десетия в гръцката Суперлига Панетоликос (Агринио), съобщава в днешното си издание вестник sinidisi.gr.

"Играч с много тежка визитка, който има 43 мача и 7 гола за националния отбор на България може да подсили Панетоликос (Агринио)”, описва изданието българина. Като единствен проблем се изтъкват финансовите възможности на Панетоликос, които са доста по-скромни в сравнение с тези на Партизан, с който Божинов има договор до лятото.

Гръцката медия припомня, че през 2013 година е имало разговори между българина и Панатинайкос, а година по-късно се появиха слухове и за интерес от страна на ПАОК. Така или иначе обаче нападателят не заиграе в гръцкия елит.

Големите имена в историята на Панетоликос са европейският шампион от 2004 година Ангелос Харистеас, нападателят Христос Димопулос и легендата на гръцкия футбол Стратос Апостолакис, който има 96 мача за националния отбор.

В своята кариера Божинов е играл за Лече, Фиорентина, Парма, Ювентус, Верона, Манчестър Сити, Спортинт (Лисабон) и Левски, а при трансфер в Панетоликос ще стане едно от най-известните имена, играли за тима от Агринио.

Врачанската легенда Димитър Ефремов и актуалният треньор на Нефтохимик Христо Янев са носили екипа на Панетоликос, както и бившият вратар на ЦСКА и алжирски национал Райс М'Боли.