ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Легендарният ирански голмайстор Али Даеи е арестуван в родината си, съобщиха световните медии. 53-годишният бивш футболист на Байерн е задържан от властите заради откритата му подкрепа на протестите срещу управляващия режим в страната.

Редица публични фигури, критикуващи ръководството на ислямската република, са били арестувани по време на честването на 40 дни от смъртта на 22-годишната Махса Амини, която беше убита от властите заради отказа ѝ да носи хиджаб.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

От началото на протестите Али Даеи, който до миналата година беше световен рекордьор по отбелязани голове за национален отбор със своите 109 попадения (постижението му беше подобрено от Кристиано Роналдо), активно подкрепяше бунтовниците. В резултат на това властите първоначално му забраниха да напуска страната, а сега вече е зад решетките.

В същото време друг легендарен футболист на Иран – Али Карими, обяви, че е направен неуспешен опит да бъде отвлечен от Дубай. 43-годишният също бивш играч на баварците също е открит противник и критик на управляващия режим в Иран.

Наскоро Карими призна, че специални агенти на иранските служби за заплашвали него и семейството му. Междувременно властите в страната конфискуваха дома му в Лавасан.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК