Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Радамел Фалкао е пред трансфер в английския гранд Манчестър Юнайтед, съобщава „Марка” от първа страница на днешния си брой.

Според изданието босовете на „червените дяволи” са в напреднали преговори с колегите си от Мадрид и е много вероятно 27-годишният колумбийски национал да заиграе на „Олд Трафорд” от следващия сезон.

Засилен интерес към Фалкао проявяваше Реал (Мадрид), но „дюшекчиите” явно нямат никакви намерения да продават звездата си на градския съперник. Босовете на Атлетико са готови да се разделят с Фалкао за 55 милиона евро, а според източници на изданието английският гранд е твърде вероятно да е направил първо плащане по бъдещия трансфер.

В договора на Фалкао с „дюшекчиите”, който е до лятото на 2016 година, освобождаващата клауза е за 60 милиона евро, което означава, че тимът от Мадрид ще направи отстъпка, за да се осъществи сделката с Юнайтед.

Атлетико (Мадрид) привлече Фалкао през лятото на 2011 година за 40 милиона евро от Порто. Досега колумбиецът е изиграл 60 мача в Примера дививисион и е вкарал 46 гола с екипа на „дюшекчиите”.