Най-младият участник в европейска квалификация Мартин Йодегаард ще подпише с Реал (Мадрид), спекулират за пореден път испанските и норвежките медии.

Трениралият с Аякс, Байерн, Ливърпул и Барселона 16-годишен норвежки талант, който все още е собственост на Стрьомгодсет и е желан още от Арсенал, Саутхемптън и Борусия (Дортмунд), ще излезе 4 милиона евро на „кралския клуб”.

Йодегаард пристигна в Испания с баща си Ханс Ерик Йодегаард и агента си Торе Педерсен. Той за трети път е на посещение при гранда от Мадрид и се очаква до дни да финализира договора си. Младокът тренира с втория тим на „белия балет” на базата на тима във Валдебебас и се запозна с част от играчите в първия отбор.

Според норвежкото издание VG, Йодегаард ще влезе директно в сметките на треньора на първия тим Карло Анчелоти и ще получи екип с номер 16.

Мартин Йодегаард влезе в историята на европейския футбол, когато с появата си на терена на 13 октомври при победата на Норвегия с 2:1 над България. Тогава халфът стана най-младият футболист, участвал в европейска квалификация.