Селекционерът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске категорично отхвърли обвиненията, че в испанския футбол се използва допинг. Спецът заяви, че никога през живота си не е виждал доказателство за това, както и, че не вярва изобщо, че това ще се случи.

Дел Боске коментира темата, след като бившият президент на Реал Сосиедад Иняки Бадиола обяви, че клубът е давал пари за забранени стимуланти от 2001 до 2007 г. Футболистите на Реал Сосиедад са приемали редовно допинг в периода между 2002 и 2006 година.

Това скандално разкритие направи пък доктор Еуфемиано Фуентес, който е в момента е съден за предписване на забранени стимуланти. На практика обаче, баските са били облагодетелствани от допинга само през първата година, през която са го приемали, защото тогава Сосиедад направи невероятен сезон и дълго време бе лидер в класирането.

“Никога не съм виждал допинг, и не мисля, че някога ще видя. Моите очи никога не са ставали свидетел на нещо такова. Това е тема, по която предпочитам да не говоря”, лаконичен бе Дел Боске.