Италианската футболна федерация официално започна ново разследване по скандала "Калчополи" с уреждане на мачове от 2006 година. В началото на април на Апенините бяха публикувани скандални телефонни разпечатки, които свързват Интер и няколко други клуба със скандала, който разтърси калчото преди четири сезона.

Като резултат от разследванията тогава Ювентус беше изпратен във втора дивизия, а спечелената от торинци титла за сезон 2005/2006 беше присъдена служебно именно на Интер.

Според публикуваните разпечатки шефът на "черно-сините" Масимо Морати е разговарял с определящия съдийските наряди Паоло Бергамо за реферските назначения за мач от турнира за купата на Италия, който "черно-сините" спечелиха с 3:1 срещу Болоня през януари 2005 година.

В най-големия скандал в калчото досега бяха замесени Ювентус, Милан, Фиорентина, Лацио, Реджина и Арецо, които понесоха различни наказания. Сега към тях са прибавени имената на Рома, Палермо, Удинезе, Каляри и Болоня, а разследванията носят името "Калчополи2"./БЛИЦ