Станимир Стоилов получи отлични оценки след страхотния си старт като треньор на Анортозис. Грандът би лидера АПОЕЛ с 2:0 в дербито на кръга и излезе от кризата, която доведе до смяната на треньора и назначаването на Мъри. След успеха шефове, играчи и медиите в Кипър обсипаха със суперлативи българския наставник.

“Това е, което очаквахме. Играчите имаха страст, оставиха душите си на терена и спечелиха. От утре продължаваме да преследваме целите си, чака ни тежка работа. Дано Стоилов продължава в същия дух”, каза един от шефовете на Анортозис Антонис Деметриу, цитиран от сайта sentragoal.com.
“Усмивки навсякъде в лагера на Анортозис! Идването на Стоилов промени облика на отбора, той бе стабилен. С две нови лица в центъра на защитата – Спрокел и Станислав Ангелов, тимът има бъдеще. Двамата показаха, че все едно са били част от нашето първенство години наред. Няма място за загуби. Станимир Стоилов работи със своята философия. Титлата е далеч, но купата е постижима цел”, коментира още изданието.

Самият треньор бе скромен и заяви, че не може за една седмица да промени кой знае колко неща в отбора. “Важно бе да спечелим. Имахме късмет да вкараме два гола, особено решаващ бе първият. За толкова кратко време не мога да променя много неща, но работя със собствена философия. Разполагам с отлични играчи, но трябва да имаме организация и да работим много”, каза Мъри./БЛИЦ