Легендите на испанския футбол и Реал (Мадрид) Фернандо Йеро и Емилио Бутрагеньо представиха официалната топка за финала в Шампионската лига, който ще се състои на 22 май на “Сантяго Бернабеу”. На топката има червена линия, която символизира един от цветовете на флага на Испания. За първи път в историята на турнира финалът ще се състои в събота, а не както бе до сега в сряда.

“Разбира се, че това е най-важният мач за сезона. Топката има красив дизайн, а ако се вгледате, може да видите логата на предишните 10 финала. Футболистите, които ще я използват, трябва да изпитват фантастично чувство”, каза легендарният голмайстор на “Белия балет” Емилио Бутрагеньо.

Топката се състои от 20 петоъгълни сектора.

“Топката е най-важното нещо за един футболен мач. За специалните двубои трябва да има специална топка. Това е най-доброто, което сме виждали до момента. Всъщност трябва да призная, че това не е обикновена топка, а истинско произведение на изкуството. Играта ще се проведе във футболната Мека – “Сантяго Бернабеу” и зрелището трябва да бъде грандиозно”, заяви един от шефовете на УЕФА Дейвид Тейлър./БЛИЦ