Македонският в. „Утрински вестник” днес разкри, че капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов е можело да заиграе за гранда от Скопие Вардар.

Според изданието трансферът на Бербо в македонския клуб е можел да бъде факт, ако не е било футболното късогледство на двамата пратеници по време на мач между Велбъжд (Кюстендил) и Пирин, за да наблюдават двама играчи на кюстендилци.

Срещата е трябвало да се играе в Кюстендил, но поради лошите атмосферни условия се е провела в Благоевград. Двете цели на Вардар се представили разочароващо в мача, но впечатление направил 17-годишния Бербатов, който носил № 10 и вкарал два гола.

Президентът на Пирин бил съгласен да даде Митко при изгодни финансови условия, а според „Утрински весник” и Бербо бил съгласен на трансфера. От Вардар обаче не били заинтересувани и отговорили: „Имаме си такива играчи”.

Година по-късно Димитър Бербатов подписва с ЦСКА, а след това кариерата му го отвежда в Байер (Леверкузен), Тотнъм и сега е в Манчестър Юнайтед. В Македонското издание допускат грешка, като твърдят че Митко е играл за италианския Лече.

Според „Утрински весник” това не е първият случай, в който Вардар изпуска да привлече в редиците си талантлив футболист, който по-късно става име в световния спорт. През 80-те години по подобен начин грандът от Скопие пропуска възможността да се сдобие с 20-годишния по това време Владимир Югович, който по-късно с Цървена звезда печели КЕШ./БЛИЦ