Нов прякор си спечели българинът Илиян Мицански. Съотборниците му в полския Заглембе и местните медии го наричат “Марадона от Любин”, пише сайтът на УЕФА. Медията обръща внимание на нападателя заради серията му от 7 гола в последните седем мача. 

Повод за сравнението с легендарния аржентинец е голът му срещу Полония (Варшава). Тогава нападателят направи рейд от 60 метра, мина през почти цялата защита и прати топката в мрежата. "Знаех, че този гол е по-специален, но когато го видях в интернет няколко часа по-късно, останах шокиран. Изглеждаше фантастично. Това е голът на живота ми. Веднага го изгледах над 30 пъти”, споделя Мицански.

Илиян разказва интересни факти около живота си в Полша и най-вече относно отношенията си с президента на клуба Йежи Кожински. "След всеки мач ми подарява по нещо. Веднъж получих вратовръзка, а после и възглавница, за да спя добре преди следващия мач. Сред подаръците имаше още смешна шапка и голяма торта, която поделих с останалите момчета от отбора", разказва с усмивка българина.

Той се надява на добро представяне на Заглембе, но мечтае за шанс да облече екипа на националния отбор. “Много искам да играя за България. Нямаме чак толкова футболисти в големите първенства, че за мен да е невъзможно да се преборя с конкуренцията им. Не разбирам защо не ми дават шанс. Да играя заедно с Димитър Бербатов ще е сбъдната мечта. Всъщност мечта не е точната дума, това е моята настояща цел", признава нападателят./БЛИЦ 

Вижте гола на Мицански срещу Полония