Румънското издание sport.ro излезе със сензационен материал, в който твърди, че наставникът на Литекс Любослав Пенев ще стане треньор на Валенсия, след като ловчанлии отпаднат от Шампионската лига.

“Зашемети Испания през 90-те, стана шампион на България и сега е търсен от Валенсия", започва материалът, след което са изброени успехите на Пенев в испанското първенство.

Следва кратка ретроспекция на футболната кариера на Любо след завръщането му в България, както и с какво се е занимавал, след като слага край на кариерата си. Румънското издание припомня, че Любо е имал бизнес с недвижими имоти, след това е станал президент на ЦСКА, по-късно помощник на Пламен Марков в националния отбор. Колегите отвъд Дунав пишат за треньорската му кариера в ЦСКА и Литекс.

“Пенев стана шампион на България. Успехът не остана незабелязан и през това лято Валенсия се поинтересува за договорните взаимоотношения между него и Литекс, надявайки се, че ще подпише с 44-годишния специалист. Българинът намекнал, че ще приеме испанското предложение, но само след като опита късмета си с Литекс в Шампионската лига. Неговата цел е да постигне победа в групите на Шампионската лига”, се пише в материала, а колегите го сравняват с румънската звезда Доринел Мунтяну, който стана шампион на северната ни съседка със скромния Оцелул, а сега най-вероятно ще се отправи към Бундеслигата./БЛИЦ

untitled1.jpg