ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР ТУК!

Министърът на спорта в Русия Олег Матицин се възмути на изявления от селекционера на националния тим по футбол Валери Карпин, който недоволства от изключването на Сборная от всички международни надпревари заради войната в Украйна. Именно с този факт той оправдава експериментирането със състава срещу отбори като Киргизстан, Узбекистан или Ирак, който беше победен от руснаците с 2:0 в последната им контрола. В тази среща Карпин пусна в игра Сергей Пиняев, който в неделя стана най-младият новобранец в историята на Русия само на 18 години възраст и четири месеца. Нападателят на Локомотив (Москва) не само постави рекорд за всички времена, но и отбеляза втория гол в мача.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Карпин, подобно на огромното мнозинство руски интернационалисти, никога не е подкрепял публично така наречената „специална военна операция“ в Украйна. В първите месеци на битките той призова за скорошно прекратяване на конфликта и край на страданието на цивилните в съседната страна. Оттогава той предпочита да мълчи, съзнавайки, че в позицията на селекционер няма място за несъгласие с Кремъл. Той също не беше много ентусиазиран от възможността Русия да напусне УЕФА в полза на Азия, на което се противопоставят повечето професионални футболисти, а също и спортната преса.

Изправен пред критики, верен на стила си, Карпин представи позицията си по време на пресконференцията преди мача срещу Ирак. Тези изявления възмутиха министъра на спорта Олег Матицин точно когато Русия се бори за участие на Олимпийските игри в Париж.

„Изразяването на безразличие към спорта е път, който не води до никъде. Поради тази причина трябва да решите: с нас ли сте, с отбора, с феновете, с Русия, или ще продължите сами“, изригна спортният министър.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК