Българският национал Ивелин Попов отново е спряган за трансфер от Кубан в гранда Зенит (Санкт Петербург), който отдавна проявява интерес към футболиста. Попето е сред петимата посочени играчи от руското издание „Спорт-Експрес”, които биха могли да свършат много добра работа на португалския специалист Андре Вияш-Боаш в Зенит.

Изданието отбелязва отдавнашния интерес на Зенит към Попов от миналото и по-миналото лято, когато обаче Кубан не желаеше да се разделя с водещите си играчи. Сега обаче клубът от Краснодар изпитва финансови проблеми и това може да го накара да приеме евентуална оферта от гранда от Санкт Петербург, въпреки че спортният директор Сергей Доронченко твърди, че Попето може да бъде продаден само в чужбина.

„Българският халф не е играл в евротурнирите този сезон, а и няма нужда от време за адаптация в Премиер лигата. Попов изглежда като идеалния заместник на Дани, чийто договор изтича", пише в материала си "Спорт Експрес".

Другите препоръчани на Зенит футболисти са Хакан Чалханоолу (Байер Леверкузен), Олег Иванов (Терек Грозни), Чарлес Арангис (Интернасионал) и Дейви Клаасен (Аякс).