Валери Божинов очаква 3,6 милиона евро от Спортинг (Лисабон) в началото на следващата година. Това разкри българският нападател в интервю пред белградския вестник "Спорт". Делото на Божинов срещу португалския клуб е към края си и се очаква окончателно решение през януари.

"Истината е, че аз съдя Спортинг. Тези пари ми ги дължат, тъй като ми бе прекратен договорът, от който оставаха три години. Вече две години се точи процесът. Оставих нещата на адвокатите си, но всички аргументи са на моя страна", коментира нападателят на Партизан.

Припомняме, че Валери подписа със Спортинг през 2011 година за пет сезона, като заплатата му бе около 1 милион евро на година. Няколко месеца по-късно - през януари, в мач за Купата срещу Морейрензе при 1:1 в добавеното време българинът взе топката от съотборник, за да изпълни дузпа. Нашият пропусна, а това се оказа краят на престоя му в Спортинг.

ФИФА вече се произнесе в полза на футболиста да получи 600 хиляди евро обезщетение заради неправомерно дисциплинарно уволнение през август 2013 година. Арбитражният съд в Лозана е последна инстанция, която да разреши спора.

Финансите на Божинов явно доста интересуват медиите в Сърбия. Според различни издания той получава между 250 и 450 хиляди евро на година, а информацията от клуба е за 150 хиляди годишна заплата. Партизан гостува днес на Атлетик (Билбао) в мач от групите на Лига Европа. Двубоят е от 22:05 часа, а в групата на сръбския гранд са и Божинов, и Иван Бандаловски./БЛИЦ