Скандали разтресоха Стяуа само няколко дни след победата над ЦСКА с 2:0 в първия плейоф в Лига Европа и три дни преди реванша в София. Румънският гранд загуби от слабака Астра Плоещ с 1:2 в първенството и добрата игра и хвалбите след успеха срещу българския тим останаха в историята.

Собственикът Джиджи Бекали побесня заради играта срещу Астра. Още в 33-ата минута той нареди на треньора Рони Леви да изкара титулярния нападател в този мач Стефан Николич. Черногорецът беше сменен от оставения да почива преди мача с ЦСКА Михай Костеа. В 65-ата минута Бекали напусна стадиона бесен и изригна: “Не, това не е моят Стяуа. Не е възможно, не е възможно Илиев да сгреши така, това не е моят Вальо Илиев".

Именно българинът направи няколко грешки и имаше основна вина за попаденията на съперника. А само преди няколко дни Вальо получи доверието и обещанието на Бекали, че има доживотен договор със Стяуа заради решителната намеса след удара на Зику в първия мач в Клуж. “Разочарован съм от резултата и начина, по който играхме. Провалих се, не бяхме умни в този мач”, допълни Рони Леви./БЛИЦ