След разразилия се скандал с жалбата на Литекс към УЕФА за нередовен играч на Дебрецен, от унгарската страна побързаха да обяснят случая.

Според сайта nemzetisport, въпросният футболист Петер Мате е бил включен в листа “Б”, което му позволява да участва в срещата. Преди началото на мача-реванш в Ловеч, от Дебрецен са се консултирали и с делегата на двубоя, който е позволил Мате да излезе на терена.

Според изданието, след като Дебрецен отпаднал от предварителните кръгове на Шампионската лига, клубът е направил промени в листата със заявени играчи. Тогава Мате е изваден от листа “А”, но е останал в листа “Б”, което не е проблем да играе за тима.

Преди началото на мача от клуба са попитали делегата на техническата среща и той е позволил Мате да бъде вписан сред резервите, въпреки че името му фигурира в листа “Б”. Именно затова сред резервите той е записан с №0.

Въпреки това УЕФА ще излезе с официално решение, дали въпросният Мате е бил правомерно използван наа реванша с Литекс. "Оранжевите" отпаднаха от плейофите след загуба с 1:2 на реванша и 0:2 в първия двубой./БЛИЦ