Интересно мнение се появи на официалната интернет страница на Манчестър Юнайтед относно краха на България в световните квалификации. Главният редактор на сайта на шампионите Адам Бощок изразява позиция, че неуспехът на "трикольорите" може да помогне на „червените дяволи”, тъй като Димитър Бербатов ще се концентрира изцяло върху представянето си с фланелката на Юнайтед и няма да мисли за странични неща като например евентуални баражи за класиране в ЮАР.

"Макар да поднасям съболезнованията си към Димитър Бербатов и към феновете на Юнайтед в родината му, вярвам, че отпадането на България може да помогне на отбора ни. Невъзможността на българите да си осигурят участие на Мондиал 2010 бе потвърдена с деморализиращата загуба с 1:4 от Кипър. Предвид формата, в която се намира Бербатов в момента, не бе изненада, че именно той вкара единственото попадение за българите в срещата.

Сега, Димитър ще трябва да се утеши с мисълта, че макар да не може да играе на най-големия турнир в света, ще продължи да играе за най-силния отбор на планетата. А има доста за какво да се състезава през този сезон за Юнайтед, още в следващите четири седмици, в които можеше да се разсейва с мисълта за евентуални баражи.

Сега, вместо да мисли за мач с Босна и Херцеговина, Словения или някакъв подобен отбор, Берба може да фокусира цялата си енергия за клубната си кариера. На домашната сцена предстоят изключително важни двубои с Ливърпул и Челси. Две победи над ЦСКА (Москва) пък ще осигурят на "червените дяволи" сигурно преминаване на груповата фаза в Шампионската лига.

Берба успя да остави своята следа срещу първите два съперника още през миналия сезон. Три минути след началото на своя дебют за Юнайтед, той подаде към Тевес, за да може аржентинецът да вкара за 1:0 на "Анфилд". За съжаление гостите не стигнаха до успеха тогава. Когато Челси пък стъпи на "Олд Трафорд" през януари, всичко си дойде на мястото и българинът запечата победата над "сините" с 3:0.

Ако обичах залаганията, тогава щях да подкрепя Димитър да насочи разочарованието си от неуспехите с националната фланелка в играта си за Юнайтед. Защо този процес да не започне още срещу Болтън. Бербатов се разписа в последните два мача на "дяволите" във Висшата лига срещу Сток и Съндърланд, а вкара и на Болтън през миналата кампания", пише на интернет страницата на Манчестър Юнайтед.