Очакванията към новото попълние Мемфис Депай в Манчестър Юнайтед са повече от големи. Това става ясно от изявление на асистента на Луис ван Гаал и тотална легенда - Раян Гигс. 30-милионната покупка може да се превърне в Кристиано Роналдо или Дейвид Бекъм. Гигс призна, че очаква Депай да вкара много голове от статични положения. Нещо, което липса на "червените" дяволи след напускането на двата във времето. 21-годишният холандски национал беше привлечен в началото на месеца от ПСВ Айндховен.

"Той е тип футболист, който "Олд Трафорд" ще приеме топло. Невероятен играч, който крие много потенциал. Стана голмайстор на Холандия и в същото време изработи не малко попадения. Мемфис е играч за Юнайтед. Феновете ни обожават такива футболисти. Момчета, които не могат да седят на едно място и бележат страхотни голове.

Едно нещо може би ни липсва, откакто Кристиано Роналдо и Дейвид Бекъм напуснаха - преките свободи удари. Изглежда Депай притежава тази способност. По време на сезон, ако умееш да бележиш от фаулове или ъглови удари, това прави наистина разликата в печеленето на мачове. Но нека не напрягаме момчето. Надявам се да вкарва поне по 10 преки свободни удара всяка година."

"Олд Трафорд е точното място за играч като него. Защото ако опитваш неща, които не се получават, феновете ще продължат да те подкрепят. Манчестър Юнайтед е клуб, който хората подкрепят, защото искат да виждат работа на терена, а не някой да се опитва да ги впечатлява", коментира Гигс.