Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота беше изключително доволен след спечелената шампионска титла. “Старата госпожа” триумфира със Скудетото късно вчера вечерта, след като победи като гост с 2:0 Каляри. Конкурентът за първото място Милан загуби дербито с Интер с 2:4 и остана на второ място. След титлата всички в Ювентус заявиха, че това е 30-ия шампионски трофей. Две титли обаче бяха отнети на Юве заради скандала с уреждане на мачове - "Калчополи" и така всъщност сега “черно-белите” имат 28.

“Това е 30-ото ни Скудето. Вече написахме числото 30 на бутилките шампанско, с които ще празнуваме. Всички в клуба работиха много за постигането на този успех, но главният виновник за титлата се казва Антонио Конте. Той наистина преобрази тима и го изведе до този триумф", смята Марота.

“Това е нещо красиво, направо невероятно. Благодаря на футболистите за тяхното раздаване, както и на нашите фенове за подкрепата. Да станем шампиони е голяма чест, особено в конкуренцията на Милан, който е страхотен отбор. Ние бяхме в по-неизгодна позиция в началото на сезона, но повярвахме в силите си и успяхме. Вече сме шампиони на Италия и то кръг преди края. Не ме интересува спорния гол на Мунтари. Интересува ме единствено това, което отборът ми постигна. То е нещо историческо. Коя поред е тази титла? Тя е номер едно, защото е първата, която печеля като треньор", заяви Конте./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А