Динамо (Дрезден) е на път да бъде изваден от участие в Купата на Германия през следващия сезон заради инциденти с феновете на тима през последните две години.
 
21 привърженици на втородивизионния тим бяха арестувани, а няколко души, сред които трима полицаи, са пострадали след инцидентите на мача с Хановер в сряда.
 
Около 400 фена на Динамо преодоляха мерките за сигурност и нахлуха на стадиона и използваха бомбички и факли. След края на мача 200 от тях влязоха на терена.
 
Динамо (Дрезден) беше изваден от участие в настоящото издание на турнира за Купата на Германия, след като ултраси на тима се биха с полицаи след мача от втория кръг на турнира с Борусия (Дортмунд) през миналия сезон. Наказанието беше отменено след обжалване.
 
Днес във Франкфурт има среща на Германския футболен съюз, представители на Футболната лига и на полицията. Те ще дискутират мерки за справяне с ултрасите. Преди няколко седмици инциденти имаше и след рурското дерби в Бундеслигата между Шалке 04 и Борусия (Дортмунд). Тогава 11 души, от които 8 полицаи, бяха ранени. Бяха извършени общо 180 ареста.