Националният отбор на Испания може да бъде лишен от правото да участва на световното първенство в Русия през 2018 година, ако Каталуния се отцепи от кралството, пише „Марка“.

До такава санкция е възможно да се стигне, ако ръководството на испанската Футболна лига забрани на Барселона и другите каталунски отбори да участват в Примера дивисион и другите дивизии на испанското първенство.

ФИФА счита подобен ход за политическа намеса във футболните дела и така може да се стигне до наказание на Испания. Вече беше обявено, че в случай на отстраняване от Примера дивисион Барселона може да се включи във френската Лига 1 и английската Висша лига.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола тази сутрин по пощата упражни вота си в референдума за независимост на Каталуния, който се провежда днес. Испанските власти закриха повечето избирателни секции, а правителството обяви референдума за анулиран.

„Парламентът на Каталуния иска хората да изразят своето мнение. Населението иска да бъде чуто, а гласуването е най-добрият начин това да бъде направено“, коментира Гуардионал пред в. „Спорт“.

ОЩЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА В КАТАЛУНИЯ – ТУК