Сериозен скандал може да се разрази в румънския футбол. Има голяма вероятност отборите, които трябва да участват в евротурнирите, да бъдат извадени, тъй като не са покрили финансови критерии, свързани с лицензирането, съобщава онлайн изданието “Проспорт”. За европейските клубни турнири от първенството на северната ни съседка се класираха ЧФР Клуж, Стяуа, Унирея (Урзичени), ФК Тимишоара, Васлуй и Динамо (Букурещ).

В “Проспорт” пише още, че румънската федерация е била глобена от УЕФА с 200 000 евро заради непокритите финансови критерии от въпросните отбори. Ако се стигне до изваждане на румънските тимове от евротурнирите, ще настъпят сериозни размествания в ранглистата.

Президентът на румънската футболна федерация Мирча Санду потвърди информацията, че клубовете имат сериозни финансови проблеми. "Пред тях стои предизвикателство. Наистина има риск да не получат лицензи. Клубовете трябва да си платят, а не постоянно да обвиняват федерацията. Нека сега да обяснят на феновете какво се случва, защото до сега ръководителите на клубовете обвиняваха винаги нас", каза Санду./БЛИЦ