Спортният директор на Реал (Мадрид) Хорхе Валдано опроверга слуховете, че клубът може да се раздели с живата си легенда Раул Гонсалес, както и с Гути. Според Валдано, двамата имат място в испанския гранд. В интервю за агенция ЕФЕ, босът на „кралския клуб” заяви, че очаква от голмайстора да се бори за мястото си в състава.

„Когато един футболист загуби титулярното си място, не клубът има проблем, а играчът. Раул вече показа, че е способен да се адаптира към различни ситуации и е един позитивен лидер на състава,” каза Валдано. „Убеден съм, че той ще се бори до последно за мястото си в отбора, както е правил цял живот, и ще приема спокойно решенията на треньорите. Аз винаги съм гледал на Раул като един умен играч, и мисля, че такива хора като него са по-способни да решават проблемите си, отколкото други.”

Относно ситуацията с Гути, Валдано коментира: „Той е в нашите планове. Той е в Мадрид от 14 години, той е страхотен човек, и ако напусне, трябва да го стори с високо вдигната глава. Има малко играчи, които притежават неговата класа…Гути може да е решение за всеки треньор в даден етап от сезона.”

„Просто е нормално играчите да минават през различни фази в своята кариера, през професионални и лични проблеми, през върхове и спадове. Гути обаче винаги се е справял отлично, а е играл на най-различни позиции – нападател, крило, халф…Само това дори може да покаже колко е добър. От него и от Раул се иска да са добри,” завърши Хорхе Валдано./БЛИЦ