Реал (Мадрид) приключи с привличането на нови играчи, след като се договори за трансфера на Шаби Алонсо от Ливърпул, заяви генералният директор на клуба Хорхе Валдано.

Очаква се преминаването на испанския национал да стане факт официално по-късно днес, след като Алонсо премине медицинските тестове. Според предварителните информации той няма да бъде представен пред феновете преди края на турнето в Северна Америка, което стартира в четвъртък.
 
“Разбрахме необходимостта от привличането на Шаби Алонсо и затова не спряхме да се опитваме да го купим, заяви Валдано пред радио “Кадена Сер”. – Клубът се нуждаеше от промяна.”
 
“Дойдоха няколко добри играчи, които ще подсилят всеки пост на терена. Това удовлетворява феновете. С трансфера на Алонсо приключваме с покупките. Ще опитаме да намерим отбори на играчите, от които нямаме нужда.”
 
След като похарчи около 250 милиона евро за привличането на Кристиано Роналдо, Кака и Карим Бензема на “Сантяго Бернабеу”, Реал има срок до края на август да намали групата с играчи на треньора Мануел Пелегрини до 25 футболисти.
 
Халфът Рафаел ван дер Ваарт и нападателите Клаас Ян Хунтелаар и Алваро Негредо са обект на интерес на редица отбори от Германия, Италия и Англия./БЛИЦ