Валенсия победи Малага с 4:3 у дома в мач от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион. На “Местая” “прилепите” се добраха до трите точки с гол в последната минута. Гостите завършиха мача с 9 души, но въпреки това се бориха с всички сили и реализираха три гола.

В 10-ата минута Рондон откри резултата в полза на гостите от Малага. Само 5 минути по-късно новото попълнение на Малага Мартин Демикелис извърши груб фаул в наказателното поле, заради което бе изгонен с червен картон, а Хуан Мата реализира отсъдената дузпа за 1:1.

В 35-ата минута Малага отново дръпна напред в резултата с втори гол на Рондон. В началото на втората част Роберто Солдадо възстанови равенството за втори път.

В 65-ата минута положението на Малага стана още по-лошо, след като и Росарио получи червен картон и гостите трябваше да доиграят мача с 9 души.

Само две минути по-късно Евер Банега се възползва от предимството на “прилепите” и ги изведе напред в резултата за първи път в мача. Въпреки сериозния си числен пасив, гостите не се отказаха от битката и продължиха да застрашават вратата на Гуалта. Бившият играч на Реал Мадрид Жулио Баптиста успя да намери пътя към мрежата и вкара за 3:3 в 79-ата минута.

В последната минута домакините от Валенсия стигнаха до победния гол, дело на Ариц Адурис след пас на Роберто Солдадо.

В класирането Валенсия се изкачи поне временно на трето място с 40 точки, докато Малага е на 16-а позиция със 17./БЛИЦ