Президентът на Валенсия Амадео Салво заяви, че е предложил нов договор на треньора Ернесто Валверде. В момента той чака само отговорът на специалиста. "Въпросът за бъдещето на Валверде ще бъде изяснен или в неделя, или в понеделник. Ние не искаме да избързваме. Остава самият Ернесто да обяви своето решение след края на сезона", заяви Салво пред Football Espana.

Спецът е сочен за претендент за мениджър на Манчестър Сити, след като Роберто Манчини бе освободен от поста. Новият изпълнителен директор на “гражданите” Феран Сориано и футболният директор Чики Бегиристайн имат списък със заместници на Манчини. Фаворит е Мануел Пелегрини, който напусна Малага. Като възможности вече отпаднаха Юрген Клоп и Жозе Моуриньо.

49-годишният Ернесто Валверде е начело на Валенсия от декември, след като преди това беше начело на Олимпиакос. Договорът му с “прилепите” е до края на сезона. През 2007 г. той изведе Еспеньол до финал в Купата на УЕФА, където отстъпи на Севиля след дузпи. Начело на Олимпиакос има три спечелени шампионски титли.