Ръководството на Валенсия започна преговори с Лион за трансфера на защитника Али Сисоко, съобщи сайтът Superdeporte. ”Прилепите” предложиха оферта от 5 милиона евро за футболиста, който е гласен за заместник на продадения на Барселона Жорди Алба. Президентът на Лион Жан-Мишел Ола отдавна се закани да се отърве от звездите в тима си и едва ли ще се опъва много на офертата. В списъка за гонене са капитанът Крис, Мишел Бастос и Али Сисоко, които по думите му са “отровили” съблекалнята.

„През миналия сезон някои играчи тровеха съблекалнята. Те не играха добре, когато имахме шанс да спечелим титлата и Купата на Лигата. Имаше негативно напрежение в тима. Повече не искам такива неща“, категоричен бе Ола. Той дори разказа и подробности за причините за чистката и как ще се развие отборът без въпросните звезди.

„Крис не може да остане при нас. Ако си тръгне, ние имаме план „Б“, който най-вероятно ще дойде от Бразилия. Клод Пюел напусна, защото се страхуваше от Крис. Мисля, че точно това задържа развитието на Бакари Коне и Деян Ловрен. Поведението на Бастос пък е за учебник. Изглежда, че агентът на Сисоко е променил решението му и той ще си тръгне, а Мохамаду Дабо ще го замени в тима”, продължи Ола.

Според него основната причина за чистката е поведението на въпросните футболисти, а не свиването на бюджета. “Парите за новия сезон ще бъдат намалени, но съвсем леко. При всички случаи ще останем в топ три на отборите с най-голям бюджет във Франция“, заяви Ола.