Отборът на Валенсия взе изключително важна победа като гост на Бетис с 2:1 в среща от 32-ия кръг на испанската Примера дивисион. През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол, а след почивката "прилепите" поведоха с 2:0 след голове на Давид Силва в 66-ата минута и на Давид Вия в 79-ата минута. Все пак домакините стигнаха до почетно попадение, дело на Оливейра в 87-ата минута. С победата си Валенсия се доближи на 2 точки от третия във временното класиране Севиля. Бетис пък е на 10-а позиция с 37 точки.

В друга среща от кръга Депортиво Ла Коруня победи без особени проблеми на своя "Риасор" гостуващия Алмерия с 2:0. Точни за успеха на Супер Депор бяха Верду в 49-ата минута и Ласад в 68-ата минута. С успеха си Депортиво е на 8-о място с 49 точки и продължава да се бори за място в евротурнирите, докато Алмерия е на 12-а позиция с 37 точки.

В най-интерсения мач до този момент тази вечер от Примера дивисион Малага стигна до много ценни три точки при гостуването си на Осасуна, след като успе да обърне нещата от 1:2 на полувремето до 3:2 в своя полза в края. Домакините останаха с 9 души след изгонването на Пунал и Хосечо и това допълнително улсесни гостите от Малага, които също останаха в намален състав след червения картон за Гамес. Апоно в 4-ата минута от дузпа откри за гостите, а Плашил изравни за 1:1 в 18-ата минута. Осасуна поведе с гол на Некунам в 33-ата минута, но след почивката Лоло в 72-ата минута и Балеста в 77-ата минута донесоха победата за Малага с 3:2. След успеха си Малага е на 5-а позиция с 50 точки, като изостава на 5 от място в зона Шампионска лига, докато Осасуна е на 15-о място с 35 точки. /БЛИЦ