Валенсия и Райо Валекано сътвориха истинско голово зрелище за 4:4 на „Местая” в реванша им от 1/16-финалите в турнира за Купата на Краля в Испания. В крайна сметка Валенсия се класира за 1/8-финалите с общ резултат 6:5. „Прилепите” бяха спечелили с 2:1 в първия мач в Мадрид.

Пако Алкасер (8) даде ранен аванс на домакините, но гостите изненадващо обърнаха и поведоха с два гола разлика, след като точни за тях бяха Хозабед (20), Посуело (23) и Жонатан Перейра (38) с попадение от засада. Три минути преди третия гол пък не бе зачетен редовен такъв на Перейра.

Секунди след началото на второто полувреме Хорхе Морсийо си отбеляза автогол след удар на Пабло Пиати за 2:3, а след това Ембара (61) се разписа след пас на Перейра за 2:4. „Пчеличките” обаче не успяха да стигнат до успеха и да отстранят съперника, след като „прилепите” изравниха чрез Пако Алкасер (65) и Родриго Морено (71), който бе изгонен десет минути по-късно с директен червен картон за удар без топка. На 1/8-финалите Валенсия ще срещне победителя от двубоя Еспаньол - Алавес.

В друг реванш от тази фаза Селта срази Лас Палмас с 3:1 и го елиминира с общ резултат 4:3, след като бе загубил от него с 1:2 в първия мач. Този път точни за галисийци бяха Ларивей (19), Санти Мина (50) и Орелана (90+2). За гостите се разписа Наузет.