Валенсия победи Леганес с 3:1 като гост в първа среща от 1/16-финалите за Купата на краля в Испания. Въпреки успеха обаче "прилепите"са заплашени от дисквалификация и реваншът на 21 декември може изобщо да не се състои.

Причината е, че за Валенсия цял мач игра халфът Марио Суарес. Футболистът беше изгонен в същия турнир при последния си мач в него с екипа на Атлетико (Мадрид) на 28 януари 2015 г. при загубата на „дюшекчиите” с 2:3 от Барселона, която тогава ги изхвърли от надпреварата.

По подобен начин и Реал (Мадрид) беше изваден от турнира през миналия сезон заради участието на руснака Денис Черишев в мача с Кадис, спечелен от Реал по ирония на съдбата с резултата от тази вечер в полза на Валенсия – 3:1.

Гостите иначе доминираха на „Мунисипал де Бутарк” и поведоха още в 3-ата минута след красива комбинация между бивши играчи на Барса. Мартин Монтоя изведе Мунир ел Хадади зад защитата и талантът с левия крак от въздуха вкара в близкия ъгъл за 0:1. В 25-ата минута отново Монтоя асистира на Алваро Медран, който с глава опъна мрежата за 0:2. Колумбиецът Дарвин Мачис (59) намали на 1:2. В добавеното време резервата Бакали Закария фиксира крайното 1:3.