Българският защитник Валентин Илиев изигра важна роля за оцеляването на Университатя (Краьова) в румънската Първа дивизия. Бившият играч на ЦСКА вкара първия гол за тима си при победата с 3:0 над Оцелул в мач от 34-ия последен кръг. Университатя се нуждаеше от задължителна победа, за да си гарантира оставането в елита.

Валентин Илиев откри резултата в 15-ата минута на мача, а Андрей Перпелита удвои в 50-ата. Крайният резултат в мача бе оформен в 90-ата минута с попадение на друг бивш играч на ЦСКА – Александру Пицурка.С този успех Университатя (Крайова) събра 36 точки и завърши на 12-о място в класирането, на две точки от зоната на изпадащите. С Първа дивизия се сбогуваха Пандури, Политехника (Яш), Чехлаул и Унирея Алба Юлия.

Българските футболисти Станислав Генчев и Живко Миланов ще играят в Лига Европа през есента, след като Васлуй победи Динамо (Букурещ) с 2:0 и завърши на трето място в класирането с 62 точки. Със същия актив, но една позиция по-назад е Стяуа, където играе Живко Желев.

Шампионската титла е за ЧФР Клуж, който финишира сезона с 69 точки след победата 4:2 като гост на Чехлаул (Пятра Нямц). Миналогодишният първенец Унирея (Урзичен) остана на второ място с 66 точки, въпреки че се наложи с 2:1 при гостуването си на изпадналия Политехника (Яш)./БЛИЦ