Българските защитници Валентин Илиев и Петър Занев играха цял мач за Волин (Луцк) при домакинското равенство 2:2 със Зоря (Луганск) в мач от 6 кръг на украинското първенство.
 
Волин поведе с 2:0 след голове на Серхий Пилипчук в 32-ата и на Рамон Лопес в 55-ата. Осем минути преди края домакините останаха с човек по-малко заради втория жълт картон на македонския защитник Ванче Шиков.
 
Разредената отбрана на тима от Луцк позволи на гостите да върнат и двете попадения. Иси Идахор намали в 82-ата минута, а Олександър Грицай изравни в добавеното време. Зоря също завърши мача с 10 души заради втория жълт картон на сърбина Никола Игнатиевич в 74-ата минута.
 
Под ръководството на бившия треньор на “Левски” Николай Костов Карпати (Лвов) записа успех с 2:1 над Металург (Запорожие). Павло Кронз и Олександър Касян бяха точни за Карпати, а Иван Матяж се разписа за гостите. Откакто Костов застана начело на Карпати, тимът от Лвов няма загуба – две победи и равенство.
 
С пълен актив от 18 точки след изиграването на 6 кръга начело на класирането е Шахтьор (Донецк). Втори е Динамо (Киев) с 15, една повече от Днепър. Карпати (Лвов) е осми с 8 точки. Със същия актив на 9-о място е Волин, който има по-лоша голова разлика.