Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият защитник на ЦСКА Валентин Илиев отбеляза първия гол при важната победа на Стяуа с 2:0 като гост на Конкордия в мач от 30-ия кръг на румънската Лига 1. Другото попадение беше дело на Мартинович в 72-ата минута, а Стяуа близо час беше с човек по-малко.

Илиев откри резултата още в 5-ата минута, след като с воле засече центриране от корнер и препарира вратаря на домакините, за които цял мач на терена беше българинът Пламен Крумов. Голът е втори за бившия бранител на ЦСКА в това първенство. В края на миналата година Илиев се беше разписал и срещу Воинта Сибиу.

В 35-ата минута на днешния мач Чипиу от състава на столичани получи червен картон за груб фаул, но въпреки намаления състав Стяуа отбеляза и второ попадение. Мартинович се разписа и успокои гостите, които се изкачиха на 3-о място с 56 точки, колкото има и втория Рапид (Букурещ), но Стяуа е с по-лоша голова разлика. Лидер продължава да е Клуж с 61 точки 4 кръга предди края.

Домакините също останаха с 10 души в края на мача, след като Янчу бе изгонен. Загубата бе първа за Конкордия след серия от 3 победи. Те останаха на 13-о място само на 4 точки над зоната на изпадащите отбори.