Валядолид на практика отказа Реал (Мадрид) от амбициите му да спечели титлата в Испания, след като двата тима завършиха 1:1 в отложения си мач от 34-ия кръг на Примера дивисион. Голмайсторът на гостите Кристиано Роналдо се контузи в самото начало и бе заменен принудително от Алваро Мората, но Серхио Рамос (35) откри резултата от пряк свободен удар в своята среща номер 400 за „кралския клуб”. В самия край обаче Умберто Осорио (85) изравни и направи илюзорни шансовете на „белия балет” за шампионския трофей.

Икер Касияс се завърна на вратата на Реал след 16-месечно отсъствие в срещи за първенство. В 9-ата минута Кристиано Роналдо напусна терена с мускулна травма и в игра се появи Алваро Мората. Португалският национал догледа мача от резервната скамейка. „Кралският клуб” имаше инициативата, но не създаваше голови положения. Все пак в 35-ата минута Серхио Рамос изпълни перфектно пряк свободен удар и реализира за 1:0. Това бе пети гол за защитника в рамките на само десет дни.

След почивката гостите се дръпнаха да бранят крехкия си аванс и в 66-ата минута Хави Гера беше много близо до изравняване със задна ножица, но топката облиза дясната греда. Треньорът на гостите Карло Анчелоти реши да пази още повече резултата и пусна Ияраменди и Марсело на местата на Иско и Бензема, но този ход не се оказа успешен.

В 85-ата минута домакините изравниха, след като Умберто Осорио засече с глава центриране от ъглов удар и вкара за 1:1. Гостите се хвърлиха веднага в атака дори и с повече дефанзивни футболисти, а в 88-ата минута Хуан Игнасио Мартинес можеше да донесе победата на Валядолид, но Пепе се намеси решително.

До нов гол така и не се стигна и Реал (Мадрид) на практика загуби шансове за титлата, след като остава трети с 84 точки и на 4 зад лидера и градски съперник Атлетико два кръга преди края. В последния кръг Атлетико гостува на втория Барселона и очакванията са титлата да се реши между тези два тима на "Камп Ноу", след като разликата помежду им е 3 точки.

"Кралският клуб" може да се надява на титла само при издънки на "дюшекчиите" у дома срещу Малага и на Барса при гостуването срещу Елче в предпоследния кръг.

Валядолид спечели изключително важна точка в борбата за оцеляване и вече има 36 в актива си, изкачвайки се на 18-о място във временното класиране.


Валядолид - Реал (Мадрид) 1:1
0:1 Серхио Рамос (35), 1:1 Умберто Осорио (85)
0.vld.jpg