Липсата на мачовете от Висшата лига в ефира доведе до заплахи срещу „Нова Броудкастинг Груп“. Клиентите беснеят и масово планират да се откажат от платения пакет „Диема Екстра“. Има дори и крайни изказвания, като заплахи за подпалване на офисите на „Нова“.

Това принуди адиминистраторите на страницата във „Фейсбук“ на „Диема Екстра“ да излязат с официално съобщение: „Здравейте, официални новини във връзка с английската Висша лига ще споделим съвсем скоро. Информация по темата можете да следите в ефира на телевизионните канали, както и в дигиталните платформи, част от Нова Броудкастинг Груп.“

Пакетът „Диема Екстра“ беше стартиран през пролетта на 2015-а, като срещу месечна такса от 3,96 лв зрителите получиха възможността да гледат мачове от Висшата лига, българския футболен елит, френската Лига 1, НБА, испанското баскетболно първенство и Формула 1. Сега заради отсъствието на Висшата лига от ефира и вероятното масово отказване на клиенти„Нова Броудкастинг груп“ може да получи финансов удар.