Бившият капитан на Байерн и бивш футболист на Барселона Марк ван Бомел сподели желанието си за финал в Шампионската лига.

"Не съм се съмнявал, че през тази година Байерн ще стане шампион на Германия, но не очаквах това да се случи толкова рано", коментира холандецът 23-ата титла на баварците.

"За съжаление победата с 2:0 срещу Ювентус в първия мач от 1/4-финалите не дава достатъчно гаранции на тима за следващия кръг. Още един или два гола щяха да са достатъчни за спокоен реванш. Сега играта ще бъде открита.

В Мюнхен Ювентус не показа своя максимум, отборът е много по-силен. Освен това в сряда феновете ще бъде зад "бианконерите", което е сериозно предимство и на Байерн няма да бъде никак лесно.

Въпреки това смята, че мюнхенци притежават достатъчно опит и няма да са притеснени. Може ли Байерн да стигне финала? Разбира се, както през 2010 и 2012, така и тази година играчите са способни да играят в последния мач. Според мен финалът ще бъде Байерн - Барселона", каза още бившият национал на Холандия и настоящ играч на ПСВ Айндховен.