Ветеранът в отбраната на Байерн Даниел ван Буйтен предложи да стане скаут на баварците след края на сезона. 36-годишният белгийски защитник не е получил предложение за удължаване на договора му и обмисля други варианти, сред които дори и край на активната си състезателна кариера.

„В момента имаме много добри таланти в Белгия. Може би ще мога да направя нещо по този въпрос за Байерн”, сподели Ван Буйтен пред „Кикер”.

Да бъде скаут обаче е само една от възможностите пред централния бранител. Той би могъл да остане на работа в клуба като треньор или съветник, но засега дори не е ясно дали въобще ще слага край на кариерата си. Босовете на клуба ще решат едва след края на сезона дали да предложат нов договор на белгийския национал.

„В Байерн знаят точно какъв съм. Не е никакъв проблем, за мен нищо не се променя. Ако след края на сезона се обади друг отбор, няма да подпиша, преди да съм го обсъдил с Байерн. Винаги е било така. Когато си в Байерн, искаш да останеш”, допълва белгиецът, който играе осми сезон с екипа на баварците.