Нидерландия спечели с 1:0 гостуването на Гърция в Атина в мач от квалификационна група "B" за Евро 2024. Вут Вегхорст пропусна дузпа за „лалетата“ в 28-ата минута, но гостите стигнаха до успеха след нов наказателен удар в третата минута на добавеното време, който Върджил Ван Дайк реализира.

Нидерландия е на второто място с 12 точки, колкото има и Гърция, който обаче е с изигран мач повече. Лидерът Франция има 18. 

Двубоят започна равностойно, а първото чисто положение се откри за гостите в 22-ата минута, когато Тияни Райндерс стреля от границата на наказателното поле на, но Одисеас Влаходимос отрази. Холандците получиха дузпа в 28-ата минута, която беше изпълнена от Вут Вегхорст. Таранът на „лалетата“ не успя да насочи удара си максимално прецизно в долния ляв ъгъл на вратата и Влаходимос спаси.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Стивън Бергвайн се оказа на чиста позиция в наказателното поле, гръцкият страж отново се намеси решително.

Натискът на „лалетата“ продължи и на старта на второто полувреме. В 48-ата минута Бергвайн се измъкна на чиста позиция и стреля, Влаходимос и този път беше непробиваем. 

Дензъл Думфрис се свлече в наказателното поле на домакините в 90-ата минута, а след проверка на ситуацията с ВАР, съдията посочи бялата точка. В третата минута на добавеното време Върджил Ван Дайк показа на Вегхорст как се изпълнява дузпа и реализира за успеха на "лалетата" с 1:0. 

Група "B"
Гибралтар - Ейре 0:4
0:1 Евън Фъргюсън (8), 0:2 Майкъл Джонстън (28), 0:3 Мат Дохърти (60), 0:4 Калъм Робинсън (80)

Гърция - Нидерландия 0:1
0:1 Върджил Ван Дайк (90+3)