Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар не изпрати покана за бренефиса си на българина Димитър Бербатов, с който до миналия сезон бяха съотборници. Легендарният холандски вратар ще сложи официално край на футболната си кариера с бенефис тази сряда на "Амстердам Арена". В мача един срещу друг ще се изправят холандския шампион Аякс и отбор от звезди, съставен от Ван дер Сар. Бившият вратар на холандския национален отбор е повикал в състава си само петима свои съотборници от Манчестър Юнайтед – Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Уейн Рууни, Райън Гигс и Майкъл Карик, както и вече бившите играчи на клуба Гари Невил и Луи Саха.

Преди този мач на "Амстердам Арена" ще има още две срещи - първата между детските отбори на Аякс и Манчестър Юнайтед (13-годишна възраст), а втората между отборите на Аякс от 1995 година, спечелил тогава в Шампионската лига, и Холандия от 1998 година. Черешката на тортата ще е въпросният сблъсък между настоящия тим на Аякс срещу сборен отбор на приятелите и бивши съотборници на Ван дер Сар.

"Надявам се да си изкараме страхотно. Феновете ща имат шанс да се насладят на невероятни играчи от различни поколения, както и на настоящите и бъдещи звезди на Аякс. Напуснах клуба преди 12 години и сега много се радвам да се завърна и видя стари приятели. Горд съм от това какви велики играчи ще ме уважат – перфектният начин да кажа сбогом“, заяви Ван дер Сар по повод бенефиса си. /БЛИЦ