Защитникът на ПСЖ Грегори ван дер Вил определи Лионел Меси за ключов фактор в отпадането на отбора му от Барселона. Вчера, в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига, аржентинецът изработи гола за домакините, с който беше фиксиран крайният резултат 1:1 от Педро в 71-ата минута. В началото на втората част Хавиер Пасторе изведе парижани напред и им даде надежда след 2:2 във френската столица миналата седмица.

"Горди сме от себе си. Свършихме отлична работа срещу един от големите отбори в света. Два пъти завършихме наравно срещу Барселона и не трябва да съжаляваме. Треньорът ни беше поставил много тактически задачи. Срещу Барселона не трябва да губиш концентрация, не трябва да им даваш да играят с топката. Стремяхме се да играем и да печелим всяка първа топка.

Видяхме, че с Меси и без него Барселона е различен отбор. Всичко знаем колко класен футболист е той и е в състояние да реши мач сам. Имахме шанс да спечелим двубоя и да продължим напред. Едва ли е била изненада реакцията на феновете, когато Меси се появи на терена. Това придаде допълнително сила на домакините. Не трябва да съжаляваме, а да сме горди от това, че стигнахме до този етап", коментира холандецът.