Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкритикува колумбийския нападател Радамел Фалкао и обяви, че той е далеч от най-добрата си форма.

„Повиках го в състава, въпреки че той има сили да играе само 20 минути”, сподели Ван Гаал преди гостуването на Саутхемптън тази вечер от 22:00 часа българско време.

63-годишният холандски специалист не се интересува дали Фалкао, който пропусна Световното в Бразилия заради разкъсани кръстни връзки на коляното и има едва 283 игрови минути за „червените дяволи”, е доволен от ролята си на жокер.

„Това няма значение. Той трябва да следва моята философия. Бих го пратил във втория ни отбор, но това не е възможно, защото Уейн Рууни е контузен”, допълни холандецът, който напоследък залага повече на 19-годишния младок Джеймс Уилсън за партньор на Робин ван Перси в атака.

Фалкао пристигна на „Олд Трафорд” през лятото под наем за един от Монако за 7,6 милиона евро, а три месеца все още не е изиграл цял мач за Юнайтед. Само три пъти е започвал като титуляр, а 4 пъти е влизал като смяна и е вкарал само един гол.