Треньорът на Байерн Луис ван Гаал обяви, че целта му през този сезон е да спечели три купи, едната от които е от Шампионската лига.

Поражението с 1:2 от Айнтрахт (Франкфурт) в събота сложи край на серията на баварците от 19 мача без загуба в първенството. Грандът от Мюнхен остана на върха на класирането заради издънките на преките му конкуренти.

Ван Гаал подчерта, че титлата в Бундеслигата си остава основната му цел, но иска да спечели купата на Германия и Шампионската лига. Байерн играе с Шалке 04 на полуфинала на купата в сряда.

“Според мен шампионската титла е най-голямата цел на Байерн. Играчите иска да спечелят купата на Германия и Шампионската лига, аз също мечтая да вдигнем и трите трофея”, заяви холандският специалист.

“Ние сме на върха на класирането, а играем на полуфинал за купата на Германия и на четвъртфинал на Шампионската лига. Кой друг клуб може да се похвали с подобно постижение”, допълни Ван Гаал.

Всъщност италианският Интер и френският Бордо се намират в абсолютно същата ситуация. Преди Великден Байерн има два мача с Шалке 04 и треньорът обяви, че това са седмиците на истината за неговия тим и след техния край ще стане ясно, дали баварците ще оберат лаврите или ще бъдат мъртви. Двубоят с “кралскосините” на 3 април ще бъде решителен за титлата./БЛИЦ