Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал направи култово и леко шокиращо признание. Холандецът без грам свян обяви, че не върши нищо, но за сметка на това печели много пари. Според думите му, неговата работа е да делигира.

"От време на време съм там, където се върши всичко. Сега съм мениджър и имам отдел по спортна наука, скаутинг отдел и медицински отдел, имам асистент мениджъри, имам асистент треньори. Не върша нищо! Делегирам. Делегирам и печеля много пари", обясни Ван Гаал.

"Аз съм и иноватор, и промених много по отношение на подготовката за мачове. Бях първият треньор, който бе с тефтер. Сега всеки е с тефтер. Бях първият треньор, който използваше видео”, похвали се мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Трябва да си открит само пред близките ти хора. Но трябва да си верен на себе си като човек и да следваш принципите си, защото вярвам, че истинските хора ще оцелеят винаги. Понякога ми е трудно, защото съм твърде арогантен, казваш нещата както са. Така е най-трудно, но ще оцелея”, завърши Ван Гаал.