Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви преди двубоя на тима с Лестър през уикенда, че е впечатлен от представянето на "лисиците" от началото на настоящия сезон. Холандският специалист дори изрази мнение, че изненадващият лидер във временното класиране във Висшата лига може да триумфира с титлата в края на сезон.

“Обикновено този тип отбори могат да издържат дълго време, само че в края става трудно за тях. Тук в Англия обаче всички клубове имат пари за играчи и затова разликата помежду им не е толкова голяма. Така че вярвам, че Лестър може да стане шампион“, заяви Ван Гаал.

„Миналата година той вече ни причини проблеми, предизвиквайки дузпа, а сега вече има 10 гола. На мен ми е познат само Денис Бергкамп с подобно постижение и то когато играеше у дома в Аякс“, завърши Ван Гаал.

Лестър приема Манчестър Юнайтед в събота от 19:30 часа в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. "Лисиците" са на първо място във временното класиране с актив от 28 точки, следвани от "дяволите" с 27 пункта.