Луис ван Гаал преследва това лято минаване на границата от 300 милиона паунда за трансфери, откакто е мениджър на Манчестър Юнайтед, а следващата му цел е полският национал Роберт Левандовки от Байерн, съобщава The Telegraph.

Левандовки е една от опциите за заместник на напусналия холандец Робин ван Перси в посока Фенербахче. Другият вариант пред „червените дяволи” е уругвайският национал Единсон Кавани от ПСЖ, оценяван на 50 милиона паунда.

Това лято Юнайтед привлече вече германския национал Бастиан Швайнщайгер (15 милиона паунда) от Байерн, Морган Шнайдерлин (25 милиона паунда) от Саутхемптън, холандеца Мемфис Депай (25 милиона паунда) и италианеца Матео Дармиан (12,7 милиона паунда). Като се добавят и похарчените 150 милиона паунда през миналото лято, сумата вече е около 230 милиона паунда, откакто Ван Гаал е начело на „червените дяволи”.

63-годишният холандец е готов да премине границата от 300 милиона паунда, за да изгради напълно боеспособен състав за спечелване на титлата в английската Висша лига.