Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изненадващо не остана особено доволен от играта на своя отбор в мача срещу Тотнъм, но е щастлив от крайния успех с 1:0. Днес холандецът празнува рожден ден, а играчите му подариха ценни три точки на страна на сезона във Висшата лига.

„Видяхме два отбора, които пресират. Не можахме да се справим с тяхната преса и Тотнъм не можа да се справи с нашата. Много съм щастлив, че все пак спечелихме. Очаквах да играем по-добре. Тотнъм пресираше и нямахме време да си подаваме. Трябва да подобрим това”, заяви Ван Гаал.

„Казах на Мемфис Депай, че не трябва да проявява прекалено много нетърпение на терена и прекалено много страст, това важи и за целия отбор. Първият път, когато играеш на „Олд Трафорд” винаги е трудно, но ми хареса представянето на новите, особено на Матео Дармиан”, разкри Ван Гаал.

„Не съм аз най-важният елемент по въпроса за Давид де Хеа и негов трансфер в Реал (Мадрид). Най-важен е самият играч и клубът, който иска да го купи. Той е най-добрият ни играч на този пост за последните 2-3 години и не можем да го пуснем толкова лесно. Искаме да продаваме играчи на същото ниво на цените, на което и купуваме. Разбира се, че искаме да задържим Де Хеа”, завърши холандецът.