Холандският треньор на Байерн Луис ван Гаал отказа да поеме националния отбор на Нигерия. Той обяви, че иска да изпълни двегодишния си договор с германския гранд.

Ван Гаал бе сред шестте имена, които от нигерийската федерация обсъждаха след уволнението на Шаибу Амоду. Той бе освободен от поста, след като не успя да спечели купата на Африканските нации.

“Имам договор и ще го изпълня. Това не е първият случай, в който ме търсят от Нигерия, но Байерн е голямо предизвикателство за мен. Това ще бъде моят последен клубен отбор, а след това ще отседна в Португалия и ще изчаквам оферти от национални тимове”, заяви холандецът.

Треньорът на баварците е един от двамата известни холандци, които бяха споменавани като вероятни селекционери на нигерийския национален тим. Другият е Гуус Хидинк, който все още има договор с Русия.

Едно от имената, които не попаднаха в списъка за вероятен наследник на Амоду е това на италианската легенда Джовани Трапатони. Той има клауза в договора си с Ейре, която му позволява да напусне преди 10 март./БЛИЦ