Хората от ръководството на Байерн бяха доволни от класирането на тима за финала на Шампионската лига след победата с 3:0 над Олимпик (Лион) в полуфинален реванш като гост. Баварците бяха спечелили първия мач с 1:0.

„Играхме много добре и заслужено сме на финала. Записахме голям успех, но затова бяхме дошли. Можем да победим всеки съперник”, заяви треньорът Луис ван Гаал.

„Много сме щастливи. Това е невероятен успех, който ще ни повдигне самочувствието за мачовете в германското първенство. Имаме шанс да спечелим требъл”, обяви спортният директор Кристиан Нерлингер.

„Това, което видяхме днес бе близо до перфектният футбол. Това е стилът, който всички искаме да виждаме от Байерн през следващите години. Намерихме стила си и играхме невероятно. До края на сезона ни остават четири мача и трябва да ги спечелиме”, заяви мениджърът Ули Хьонес.

„Байерн игра изключително дисциплинирано и показа добър футбол. Това бе едно изключително представяне в тактически план”, заяви президентът Франц Бекенбауер./БЛИЦ